vineri, 12 august 2016

City Break Berlin

La Berlin merită să mergi cu maşina, să verifici mitul autostrăzilor germane, merită să ajungi cu avionul, să imaginezi podul aerian din anii blocadei sovietice.
La Berlin, într-un City Break, savurezi tihna, confortul, liniştea. Asortate cu o plimbare pe Unter den Linten. La Poarta Brandenbrug. Pentru că Berlinul este şi un oraş romantic. Pe podul Weidendammer Brücke poţi să prinzi şi tu un lacăt, simbolul acestei epoci, pentru păstrarea unui sentiment frumos peste timp.
La Berlin mergi şi pentru rafinament cultural. Aici ai şansa de a asculta cea mai faimoasă orchestră filarmonică din lume, cea care a fost condusă mulţi ani de un nume sacru, Herbert von Karajan, care a preluat bagheta de la un alt geniu, compatriotul nostru Sergiu Celibidache.
Berlin are teatre de înaltă clasă, cu un repertoriu de spectacole clasice şi contemporane, cu un program derulat astfel încât să fie accesibil şi turiştilor, inclusiv prin a oferi posibilitatea de a citi traducerea în engleză a replicilor rostite pe scenă. Cele mai reuşite capodopere pot fi văzute la Berlin, ca în cazul sonetelor lui Shakespeare montate la Berliner Ensemble de marele regizor Robert Wilson.
Revenind la istorie, atracţia pentru tineri sau vârstnici o reprezintă fostul zid despărţitor, ridicat de comuniştii care administrau oraşul, îngrădind accesul esticilor în sectorul occidental. Faimosul zid care a adus şi victime printre curajoşii care au încercat să-l treacă, dar care a adus şi bucuria regăsirii germanilor. Zidul care, prin căderea sa, a simbolizat căderea comunismului. Aşa că o vizită la Check Point Charlie se impune.
Şi-apoi, să curgă berea, tradiţionala bere nemţească. Chiar dacă nu e Oktoberfest, un restaurant berlinez, tradiţional, bier und würst, se găseşte oriunde pe întinderea oraşului.
Un oraş multicultural, unul dintre cele mai diverse în acest sens, drept care oferă şi atribute ale culturilor asimilate.
Un City Break pentru a exersa rigoarea şi libertatea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu